Hörby – en bananrepublik? | Sverigedemokraterna i Hörby

Hörby – en bananrepublik?

Jag antar att måndagens kommunstyrelsemöte lika gärna kunde ha utspelat sig i en bananrepublik – eller är det att göra bananrepubliken en orättvisa?

– Där finns ingenting att diskutera, avgjorde kommunstyrelsens ordförande, Susanne Meijer (S), när jag ville diskutera domslutet från förvaltningsrätten angående förre socialchefens fallskärm.

Och, när jag dristade mig att invända att det visst fanns något att diskutera, så kom det till sist: – Här är det jag som bestämmer vad som får diskuteras!

Därmed var det sagt, det vi alla redan visste, att här är det hon som bestämmer vad som får diskuteras, och kommunstyrelsen – ja, i den mån den inte vill vara hennes förlängda arm så gör den bäst i att tiga still.

Egentligen en lysande illustration till slutsatsen i domslutet, att när Susanne Meijer skrev under avtalet med Lejonet & Partners AB om s.k. fallskärmen på 18 månadslöner, så gjorde hon det i namn av kommunstyrelsen i Hörby, men utan att kommunstyrelsen varit inblandad i beslutet, varför slutsatsen måste bli att beslutet är olagligt.

Domen är förstås formulerad i tämligen snåriga juridiska vändningar och eftersom jag inte vet hur läskunniga den styrande majoritetens ledamöter är ville jag lägga ut texten på ett enklare sätt så att alla skulle förstå innebörden av domslutet.

Vilket jag alltså inte fick göra – av samma person som skrivit under avtalet! Tala om jäv (jag talade om jäv, men det hjälpte inte).

Så där står vi idag, med ett kanske ogiltigt avtal baserat på ett olagligt beslut i namn av en kommunstyrelse som inte tillåts diskutera saken, allt medan pengarna rinner iväg, miljonbelopp.

Om det faktum att vi inte tillåts diskutera saken kan befria oss som sitter i styrelsen från personligt ansvar – ty det ju åligger styrelsen att tillse att kommunal verksamhet följer lagen – ja, den frågan överlåter jag med varm hand åt kommunrevisionen att avgöra.

Sedan ber jag en stilla bön att inte någon kommunmedborgare kommer på tanken att dra kommunstyrelsen inför rätta för förskingring av allmänna medel med påföljd att vi alla i styrelsen måste solidariskt betala socialchefens fallskärm.

Hörby förtjänar bättre…

Stefan Borg (SD), 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen

skd20160818

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*